Referenssit

Pellopuu Kauppis-Heikin koulu Pellopuu Kauppis-Heikin koulu pysty

Tutustu Pellopuun hirsitoteutuksiin

Olemme vuosikymmenten saatossa toimittaneet tuhansia hirsikoteja ja muita rakennuksia kotimaassa ja eri puolille Eurooppaa. Laadukkaat hirsiratkaisumme tarjoavat pysyvyyttä – jotain mikä kestää myös jälkipolville.

Millaisen hirsikodin sinä haluaisit rakentaa? Pellopuun nykyaikaiset kodit tarjoavat parempaa asumista kaupungissa ja maalla. Rakenna viihtyisä ja ekologinen talo, joka pitää luontaisesti huolta hyvästä sisäilmasta. Meiltä löydät alan kehittyneimmät rakenteet – huippulaadukkaasta ja kestävästä pohjoisen puusta.

 

 

 

Gasselin kaunein talo on Pellopuun toimittama

"Toimitetut osat sopivat yhteen täydellisesti, ja rakenne koottiin muutamassa viikossa. Olimme kaikkineen erittäin tyytyväisiä projektiin", kertoo Liesbeth Habraken. 

Gasselin kylään, lähellä Graven kaupunkia Alankomaissa, valmistui vuonna 2019 uusi, arkkitehtonisesti ainutlaatuinen hirsitalo. Tämä kaunis, moderni ja ekologinen hirsitalo on omistajiensa Guus ja Liesbeth Habrakenin ja arkkitehti Werner Eversin yhteistä käsialaa. Pellopuu valmisti ja toimitti talon koko mäntyhirsirakenteen, puurakenteet lattioihin, oviin ja ikkunoihin sekä talon ulkopintojen erikoislaudoituksen siperianlehtikuusesta.

120 neliömetrin kokoisessa talossa on kaksi kerrosta. Ensimmäinen kerros koostuu yhdestä suuresta tilasta, joka yhdistää olohuoneen, ruokailutilan sekä keittiön. Toisessa kerroksessa on suuri ja ylellinen, omalla kylpyammeella varustettu makuuhuone, suuri vierashuone sekä kylpyhuone ja erillinen WC huoneiden välissä. 

“Halusimme rakentaa jotain erityistä ja käyttää luonnollisia materiaaleja niin pitkälle kuin mahdollista. Toinen meille tärkeä arvo oli laadukas sisäilma”, kertoo Liesbeth.

“Kun olimme jättäneet tilauksemme Pellopuulle, toimitus ja talon kokoaminen tapahtuivat nopeasti. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla rakenteet saapuivat tontille viimeisteltynä ja valmiina koottaviksi. Toimitetut osat sopivat yhteen täydellisesti, ja rakenne koottiin muutamassa viikossa. Syyskuun puoliväliin mennessä talo oli täysin valmis. Rakentaminen kesti vain kaksi kuukautta alusta loppuun.”

“Olimme kaikkineen erittäin tyytyväisiä projektiin. Ihmiset sanovat, että meillä on kaunein talo koko kylässä. Se on mielestäni hieno tunnustus hyvin tehdylle työlle”, sanoo Liesbeth. Lue lisää

Moderni ja ekologinen hirsitalo Alankomaihin

Hirsikoulu turvaa hyvän sisäilman

Uudesta iisalmelaisesta Kauppis-Heikin koulusta haluttiin viihtyisä, ekologinen ja sisäilmaltaan terve koulurakennus. Siksi materiaaliksi valittiin Pellopuun luontaisesti hengittävä ja vastuullisesti tuotettu lamellihirsi. 

Uusi Kauppis-Heikin alakoulu rakennettiin puretun 1960-luvulla valmistuneen punatiilisen koulurakennuksen tilalle Iisalmessa. Pinta-alaltaan 2100 m2, koulu tarjoaa opetusta 119 alakoululaiselle sekä esiopetusta 18 lapselle.

Hirsirakenteet toimitti Pellopuu ja pystytti läheinen kumppanimme Honkakartano. Kouluun käytettiin lamellihirttä yhteensä 7000 m. Modernin hirsikoulun arkkitehtisuunnittelusta vastasi QVIM Arkkitehdit.

Koulurakennuksen arkkitehtuuri ilman pieli- ja karmilautoja on upea esimerkki nykyaikaisista tavoista käyttää hirsirakennetta. Kauppis-Heikin hirsikoulu otettiin käyttöön syyslukukaudella 2017 ja rakennus on pidetty niin opettajakunnan kuin oppilaidenkin keskuudessa.

Kauppis-Heikin koulu

Muita kohteitamme

Sisätilaratkaisuja