Jattihirsi-sisakuva-header-1

UUSI, NÄYTTÄVÄ TAPA RAKENTAA - JÄTTIHIRSI

Jattihirsi-sisakuva-header-pysty-1

Mikä jättihirsi?

Hirsirakentamisen uusi aikakausi on täällä – Näyttävä ja nykyaikainen tapa rakentaa

  • Hirren korkeus 360 mm. 
  • Mahdollistaa hirsitalon pystytyksen nopeammin, tehokkaammin ja taloudellisemmin kuin perinteisellä 260 mm hirrellä.
  • Aidosti painumaton – Painuu yhtä vähän kuin puurunkoon rakennettu omakotitalo - voidaan yhdistää kiveä, betonia, lasia ja muita puurakenteita.
  • Listattomat oven- ja ikkunanpielet, tarkkarajaiset hirsinurkat ilman peitelistoja.
  • Korkea hirsi tuo näyttävyyttä rakennuksen ilmeeseen.

Erityiskorkea JÄTTIHIRSI minimoi liitokset ja tarjoaa kokonaan uudenlaisen, tasaisen ja linjakkaan, modernin hirsipinnan. Näyttävällä 360 millimetrin nousulla rakentaa siis yksikerroksisen omakotitalon jopa seitsemällä hirsikerralla! Tämä on nopeampaa, taloudellisempaa ja ekologisempaa tavanomaiseen 260 mm korkeaan, painumattomaan hirteen verrattuna. Hirsiprofiilin saumaeristeet asennetaan valmiiksi jo tehtaalla.

Suuren massansa ansiosta JÄTTIHIRSI tarjoaa myös mahdollisuuden suunnitella entistä avarampia tiloja ja aukotuksia ilman, että erillisiä palkkiratkaisuja välttämättä tarvitaan. Se soveltuu täydellisesti omakotitalojen ja vapaa-ajan rakennusten rakentamiseen, mutta ennen kaikkea se tarjoaa huikeita mahdollisuuksia suurissa projektirakennuskohteissa, kuten esimerkiksi koulut, hoivakodit ja hotellit.

Jattihirsi-profiilit-2021-2

TUTUSTU UPEAAN JÄTTIHIRSI-KOHTEESEEN HELSINGIN VARTIOKYLÄSSÄ!

Jättihirsi luksustason kotien upeana kehyksenä ja kantavana voimana.

Helsingin Vartiokylään on valmistunut upea kokonaisuus Jättihirsi-taloja Rakennusliike Argentumin toimesta. Kokonaisuuteen kuuluu kolme paritaloa sekä yksi 180 m2-kokoinen omakotitalo. Viimeistelyn ja materiaalivalintojen taso kohteessa on huikea, joten talojen rungoksi valikoitui luonnollisesti näyttävä Jättihirsi.

 

Lue lisää

Pellopuu referenssi Helsingin Vartiokylässä
jattihirsi-mallikuva

MIKSI JÄTTIHIRSI?

JÄTTIHIRSI painuu yhtä vähän kuin puurunkoon rakennettu omakotitalo.

Painumattomuuden ansiosta hirsirakenteisiin voidaan vapaasti yhdistää muita materiaaleja, kuten betonia, kiveä, lasia tai muita puurakenteita.  JÄTTIHIRSI saadaan painumattomaksi erikoisprofiililla ja -kuivauksella sekä käyttämällä keskilamellina erikoiskuivattua liimapalkkia. Kehittynyt rakenne hyödyntää puuta sen luonnollisten ominaisuuksien mukaisesti, jolloin puuta ei pakoteta rasitukseen ristiinliimauksella ja hirren sisäiset jännitteet saadaan minimoitua.


Näiden ratkaisujen ansiosta hirsitalossa asuminen on nyt myös entistä vaivattomampaa, sillä painumatonta rakennetta ei tarvitse jälkisäätää kuten perinteisellä hirrellä rakennettua hirsirakennusta. 

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

 

jattihirsi-kooste_2021

Jättihirsi – ennennäkemätön tapa rakentaa

NÄYTTÄVÄ JA NYKYAIKAINEN

JÄTTIHIRSI on nimensä mukaisesti merkittävästi korkeampi kuin perinteinen hirsi: leveydeltään 150, 200, 250 tai 300 millimetriä ja korkeudeltaan 360 millimetriä. Hirren korkeus tuo näyttävyyttä rakennuksen ilmeeseen. 360 mm korkealla JÄTTIHIRSI-profiililla yksikerroksinen talo rakentuu vain seitsemällä hirsikerralla. Rakentamisvaiheessa tämä tarkoittaa myös reilusti nopeampaa seinien pystyttämistä, jonka myötä on helppo varmistaa rakenteiden säilyminen suojassa sateelta ja kosteudelta rakentamisen aikana.

Painumaton JÄTTIHIRSI mahdollistaa nykyaikaiset nurkkaratkaisut, jotka tuovat hirren modernisti kaupunkiin ja tiukemmillekin kaava-alueille. Myös citynurkkana tunnettu nurkkaratkaisu voidaan toteuttaa ilman leveitä nurkkalistoja.

Samassa tasossa kulkevien hirsikertojen ja sirojen saumojen ansiosta vierekkäiset JÄTTIHIRSI-seinät voidaan myös käsitellä entistä paremmin eri sävyin sitten, ettei nurkkia tarvitse piilottaa peitelistoin. JÄTTIHIRSI mahdollistaa myös täysin uudenlaisen, karhennetun pintatekstuurin.

 

TALOUDELLINEN JA EKOLOGINEN

JÄTTIHIRSI on suunniteltu siten, että sille jää rakennusvaiheessa minimaalinen hukkaprosentti. Ikkunat ja ovet on mahdollista suunnitella hirsikertojen väliin ilman hirren hukkapalasia. 

Rakentamisen markkinoilla on nykyään käytössä myös ristiinliimattua liimapuulevyä, eli CLT:tä (cross laminated timber). CLT-elementin ja JÄTTIHIRSI-elementin kuutiohinta on keskenään samaa luokkaa, mutta JÄTTIHIRSI-asiakas maksaa vain sen mitä hirttä käytetään. 

Nurkka-1

VAALEAA JA MODERNIA VAI LÄMPIMÄN SÄVYISTÄ PINTAA – SINÄ VALITSET

Jättihirsi-elementtien raaka-aineeksi on valittavissa joko kuusi tai mänty.

Kuusi on valikoitunut Jättihirren raaka-aineeksi sen erinomaisten, skandinaavisten ominaisuuksien vuoksi. Kuusi on materiaalina kovaa puuta ja kauttaaltaan tasaisen vaaleaa. Kuusi pitää kauniin valkoisen sävynsä vuosienkin päästä. Hirsirakentamisessa kuusi ottaa koko ajan enemmän markkinaosuutta etenkin esteettisten ominaisuuksiensa ansiosta.

Yleisesti hirsirakentamisesta käytössä olevassa männyssä oksakohdat erottuvat tummempana ja suurempana kuuseen verrattuna. Sävyltään mänty on hieman tummempi ja lämpimämpi. Molemmilla lajeilla on omat hyvät puolensa, ja lopulta valinnan voi tehdä omien mieltymysten mukaan.

Hankimme pääosan puumateriaalista Suomen pohjoisosien metsistä. Pohjoisessa kasvava puu on etelän puuta tiukkasyisempää ja halkeilu on vähäisempää.

HENGITTÄVÄ JA KOSTEUTTA TASAAVA RAKENNE

Viihtyisä hirsitalo hengittää sekä tasaa luontaisesti lämpöä ja kosteutta. Luontaisesti eristävä ja hengittävä hirsirakenne tarjoaa yhdessä paketissa talon rungon sekä sisä- ja ulkopinnat. Hirsi sopeutuu monenlaisiin tilanteisiin ja ilmanvaihteluihin. 

Oikein käytettynä ja käsiteltynä yksiaineiseen hirteen ei kerry kosteutta ja sisäilmaongelmia aiheuttavia mikrobeja. Jättihirren lamelleissa käytettävä liima ei muodosta vesitiivistä kalvoa, sillä se on hengittävää ja formaldehydivapaata kansainvälisesti sertifioitua liimaa. 

manty-kuusi-1

JÄTTIHIRSI ON JÄTTI-ILMASTOTEKO

Hirsirakentamisella on positiivinen hiilikädenjälki. Kun täysikasvuinen puu kaadetaan hoidetusta talousmetsästä hirreksi, hirteen varastoitunut hiili pysyy sitoutuneessa muodossa hirren koko elinkaaren ajan. Samalla nuori, voimakkaasti kasvava puu pitää talousmetsän hiilinielun tehokkaana. JÄTTIHIRSI on mittava sitoutuneen hiilen varasto.

Luonnonvarakeskus Luken laskeman hirren ympäristöselosteen mukaan suomalaisen keskikokoisen (150 m2) hirsiomakotitalon hirsiseinät sitovat 30 000 kiloa hiilidioksidia. Tämä hiilidioksidivarasto kompensoi perheen polttomoottoriauton käyttöä yli 15 vuoden ajan (Hirsi -EPD 8/2019, 14 000km/v,135g CO2/km, lähde: Hirsitaloteollisuus).

Yhteen hirsiomakotitaloon tarvittava raakapuumäärä kasvaa kesäpäivänä Suomessa vajaassa minuutissa.

Vastuullisesti tuotetun puun käyttö rakennusmateriaalina säästää luonnonvaroja ja hidastaa ilmastonmuutosta. Ekologisesti ja sosiaalisesti vastuullisesti tuotettu JÄTTIHIRSI täyttää puun alkuperäketjun hallintaa osoittavan PEFC 2002:2013 -sertifikaatin vaatimukset, mistä osoituksena tuotteesta löytyy PEFC-merkintä.

Hirsirakentaminen on nopeaa reagointia ilmastokysymyksiin. 

Jattihirsi-hiilinielu-2
Jattihirsi-metsamaisema

AIDOSTI PAINUMATON

Aidon painumattomuutensa ansiosta JÄTTIHIRSI-rakenteisiin voidaan vapaasti yhdistää muita materiaaleja, kuten betonia, kiveä, lasia tai muita puurakenteita.

JÄTTIHIRSI saadaan painumattomaksi erikoisprofiililla ja -kuivauksella sekä käyttämällä keskilamellina erikoiskuivattua liimapalkkia. Kehittynyt rakenne hyödyntää puuta sen luonnollisten ominaisuuksien mukaisesti, jolloin puuta ei pakoteta vääränlaiseen rasitukseen ja hirren sisäiset jännitteet saadaan minimoitua.

Painumattomuutensa ansiosta JÄTTIHIRSI mahdollistaa ensi kertaa hirrestä linjakkaat ja modernit arkkitehtoniset ratkaisut ilman ikkunoiden ja ovien peitelistoja. Perinteisestä painuvasta hirrestä rakentaessa on aina otettava huomioon rungon painuminen, jota aiheuttavat hirren luonnollinen kuivuminen, rakenteisiin kohdistuva kuormitus sekä saumaväleissä tapahtuva kutistuminen. 

Hirsirakennuksiin lasketaan jo suunnitteluvaiheessa painumavara, joka on jätetty rakennuksen painumattomien osien (ovet, ikkunat, muut rakennusmateriaalit) yläpuolelle. Painumavaran vuoksi perinteisessä hirsirakentamisessa on tarvittu leveitä ikkunoiden ja ovien peitelistoja, joita nykyaikaisessa arkkitehtuurissa ja kaupunkirakentamisessa ei haluta tai voida usein käyttää. Painumattoman hirren kanssa tällaisia ei tarvita.

Jattihirsi-havainnekuva-mitat
Pellopuu-jattihirsi-jalo-147-galleria

Jättihirsi-talomallisto

Millaisesta hirsikodista sinä haaveilet? Olemme luoneet Jättihirsi-talomalliston yhteistyössä hirsirakennuksiin erikoistuneiden arkkitehtien kanssa. Inspiroidu mallistostamme tai pyydä tarjous oman suunnitelmasi pohjalta!

Meiltä saat joustavasti täysin yksilöllisen hirsitalon, korkealuokkaisella viimeistelyllä, uusinta tuotantoteknologiaa käyttäen. Voit suunnitella juuri omiin tai perheesi tarpeisiin sopivan, täydellisesti tontillesi istuvan hirsikodin tai hirsihuvilan.

 

Tutustu talomallistoon

Jattihirsi-sisakuva-mallinnos2

Myynti

Pellopuu Oy investoi JÄTTIHIRSI-tuotantoon yhteensä yli 10 miljoonaa euroa.

Kansainvälisesti ainutlaatuisen hirsi-innovaation kehittäjä Pellopuu Oy valmistaa JÄTTIHIRSI-rakenteet yhdellä maailman suurimmista Hundegger-hirsilinjoista, joka on ainutlaatuinen Suomessa ja edustaa alan teknologista kärkeä.

JÄTTIHIRSI-tuotteet ovat CE- ja PEFC-merkittyjä, noudattavat rakennuksissa käytettäviä massiivi- ja lamellihirsiä koskevaa SFS-5973 -standardia sekä täyttävät eurooppalaisen puurakennusstandardin EN 14080:2005 -vaatimukset. Pellopuulla on käytössään ISO 9001:2015 -laatujärjestelmä. Rakenteelle on haettu patenttia.

JÄTTIHIRSI-tuotteiden kuluttaja- ja projektimyynnistä vastaavat Pellopuun partnerit.

 

Ota yhteyttä JÄTTIHIRSI-myyjään ja pyydä tarjous!

PERTTU PÖRHÖLÄ
Pellopuu
p. 040 550 4833
perttu.porhola@pellopuu.fi


Pellopuun myynnin yhteystiedot

 
 

Tutustu meihin – Lue lisää Pellopuusta

Jattihirsi-logot

Kiinnostuitko?

Jätä yhteydenottopyyntö tai tarjouspyyntö myynnillemme: